Телеграм и безопасность

Zagroza

Местный
Реакции
1,411
всім привіт, є хтось підкований у сфері інтернет-шахрайства? Потрібна консультація щодо телеграми. Зловмисники викрали обліковий запис однієї небайдужої мені людини і хотілося б знати як убезпечити собе та близьких від такого надалі.

Також після цього хтось писав та просив прив'язати пошту під виглядом "допомоги". Я не вірю в шляхетність в інтернеті і хотілося б дізнатися яка може бути в цьому каверза і чи можна отримати доступ до того часу, коли злодій уже був на акаунті - вийшов і після цього була налаштована двофакторна аунтентифікація, а також прив'язана пошта?

Прошу прощения за русский. Смотря как украли, вернуть можно через поддержку пытаться, хотя там всякие сидят.
В идеале для аккаунта иметь отдельную симку, не использовать его веб версию, не авторизовываться через телеграм где попало.
Для безопасности IRL код пароль всегда ставить, если что удаляет все данные при неверном коде при входе. Облачный пароль так же обязателен, это что-то как кодовое слово, даже если аккаунт зареган на какуюто виртуал симку, то уже точно никогда не вернут его и не зайдут без слова.
Возможно немного не понял, но постарался дать хоть какой-то совет.
Про привязку почты вообще впервые слышу если честно, если тут все ещё про телеграм.

як убезпечити собе та близьких від такого надалі.
1. ТГ акаунт реєструємо на окрему сімку, сімку виймаємо з телефона і ховаємо під матрас
2. Заходимо в налаштування безпеки і створюємо парось двофакторної авторизації. Пошту для відновлення не привʼязуємо
3. По можливості не переходимо по фішингових посиланнях.

GrowTechnology чому пошту не прив'язувати? Акк для звичайного користувача, просто хочу зробити так, щоб завтра його не продали на фанпей

Zagroza пошту можуть взломати, підібравши пароль або методами соціальної інженерії. А маючи доступ до пошти, можна спробувати змінити пароль 2fa і отримати доступ до привʼязаного до неї телеграма

Назад
Сверху